Wonen

Bij Zorghuys Steenbergen is het mogelijk om te komen wonen als er een indicatie is afgegeven voor dementie zorg, licht verstandelijk gehandicapt, of bij een palliatieve indicatie.

Bij de intake vinden wij het belangrijk dat het zorgplan zo persoonlijk mogelijk wordt.
Wat de cliënt thuis gewend is,  de persoonlijke behoefte  moeten binnen de kleinschalige woonvoorziening blijven bestaan en gehandhaafd blijven.

Als het zorgplan persoonlijk afgestemd is op de wensen van de cliënt en zijn of haar naaste is het ook van belang dat zijn/haar  persoonlijke leefruimte wordt ingericht met spullen van thuis. U bent daarom vrij om de kamer in te richten zoals u dat wenst.

Wij werken  met twee groepen binnen de kleinschalige woonvoorziening. De cliënten die beginnend dementerend zijn en nog erg zelfstandig zijn worden bij ons verzorgd door het leveren van sturing. De cliënt wordt gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te doen met sturing van de verzorgende. Zo willen wij het behoud van zelfstandigheid zo lang mogelijk vasthouden. Waar nodig helpen wij mee met  wat niet meer lukt. Daarnaast hebben wij ook een groep cliënten die afhankelijker is  van de zorg. Hierbij leveren wij zorg van A tot Z, het gaat echt over overname van lichamelijke handelingen. Maar ook hier proberen wij de zelfstandigheid in kleine dingen te zoeken en deze ook te behouden.

Binnen het wonen in een kleinschalige woonvoorziening is het erg belangrijk dat de cliënten buiten komen. In de morgen een boodschap doen en een buitenwandeling maken maar ook bij activiteiten buiten de kleinschalige woonvoorziening vinden wij het erg belangrijk om de cliënten nog steeds te laten participeren in de maatschappij.